Украина курс НБУ курс доллара к гривне война России против Украины Украина

Каким будет курс гривны после войны?

Сейчас читают: 776
biz.nv.ua

Василий Фурман Заместитель Председателя Совета НБУ Каким будет курс украинской гривны после войны и как НБУ удается сохранять стабильность на валютном рынке на второй месяц войны?

Треба відзначити швидкі та своєчасні дії НБУ в перші години війни, які дали можливість уникнути паніки на валютному ринку та зберегти роботу банківської системи (на відміну від дій НБУ 2014—2015 років під час першого етапу війни, але то інше питання).

Так, є обмеження на валютному ринку, але переважна більшість із нас з розумінням ставляться до них і вони, на мою думку, поетапно будуть зніматися.

Питання коли і як швидко буде залежати від того, як швидко закінчиться війна. Над деякими послабленнями щодо роботи валютного ринку, НБУ вже зараз працює, бо державі треба також тримати і економічну оборону (бізнес, там де немає війни, має працювати і держава для цього робить дуже багато податкових та фінансових стимулів).Незважаючи на те, що масштаб викликів 2022 року перед банківською системою неспівставний з масштабом викликів 2014 року (зараз він набагато більший), банківська система разом з НБУ працюють, тримаючи фінансову оборону нашої держави.Чому вдається утримувати фінансову стабільність?

Читать на biz.nv.ua
Сайт cryptos.tv - агрегатор новостей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на новость, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

Трендовые новости

DMCA