Украина Сша валюта курс технологии банк депозит Украина Сша

НБУ підняв офіційний курс гривні до долара одразу на 25%

Сейчас читают: 357
bykvu.com

йдеться у повідомленні пресслужби НБУ.Як пояснили у Нацбанку, такий крок зумовлений зміною фундаментальних характеристик економіки України під час війни, а також зміцненням долара США щодо інших валют.“Такий крок дасть змогу збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення та підтримати стійкість економіки в умовах війни”, – наголосили в НБУ.У відомстві додали, що офіційний курс національної валюти до долара США залишиться й надалі фіксованим.“Фіксація курсу гривні на рівні 29,25 грн за 1 дол.

США на початку війни допомогла забезпечити стабільну роботу фінансової системи. Механізм фіксації курсу є стабілізатором економіки в поточних умовах.

Війна триває вже майже п’ять місяців, за які відбулися суттєві зміни в нашій та світовій економіці. В таких умовах офіційний курс гривні на рівні 24 лютого вже не відповідає реаліям та поступово втрачає роль якоря для очікувань”, – заявив голова НБУ Кирило Шевченко.За його словами, продовження політики фіксованого курсу допоможе Нацбанку контролювати динаміку інфляції та підтримувати безперебійну роботу фінансової системи.Щодо умов встановлення курсу продажу та купівлі валюти в готівковому і безготівковому сегментах ринку, то вони залишаються незмінними:Окрім цього, НБУ дозволить банкам продавати безготівкову валюту громадянам із подальшим розміщенням на депозит на строк від трьох календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 тис.

грн (в еквіваленті).Також Національний банк вживає окремих заходів для мінімізації витрачання міжнародних резервів на непріоритетні у воєнний час напрями.

Читать на bykvu.com
Сайт cryptos.tv - агрегатор новостей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на новость, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

Трендовые новости

DMCA