Украина Сша валюта курс технологии банк Украина Сша

Нацбанк підвищив офиційний курс долара до 36,5 гривень

Сейчас читают: 315
for-ua.com

Національний банк України сьогодні скорегував офіційний курс гривні до долара США на 25% до 36,5686 грн/дол. США. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Пояснюється це зміноюс фундаментальних характеристик економіки України під час війни та зміцненням долара США до інших валют. "Такий крок дасть змогу збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення та підтримати стійкість економіки в умовах війни", - пише регулятор.

Офіційний курс гривні до долара США й надалі є фіксованим. За умов високої невизначеності, зумовленої війною, фіксований офіційний курс до долара США є основним якорем стабілізації очікувань та ключовим засобом виконання пріоритетних цілей НБУ.

Вони полягають у забезпеченні цінової та фінансової стабільності, що є важливою передумовою відновлення економіки.   "Фіксація курсу гривні на рівні 29,25 грн за 1 дол.

Читать на for-ua.com
Сайт cryptos.tv - агрегатор новостей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на новость, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

Трендовые новости

DMCA