Украина валюта курс прогноз банк бюджет Украина

Вывеской курс не скрыть. Почему снова растет доллар

Сейчас читают: 208
epravda.com.ua

З липня список тривог українців поменшав на один пункт: з вулиць зникли табло курсів валют. До того цифри на вивісках оновлювалися ледь не щодня, лякаючи як тих, хто збирався придбати іноземну валюту, так і звичайних перехожих.Психологічний прийом Нацбанку спрацював.

Заборонивши обмінним пунктам публікувати курси, регулятор зупинив стрімке і багато в чому спекулятивне зростання готівкового курсу валют і зміцнив психологічне здоров’ я громадян.Минули два місяці з дня, коли НБУ вступив у бій за курсову стабільність зі спекулянтами, і рекордний курс, 42 грн за дол, знову став реальністю.

Дарма, що можливостей побачити ці цифри на вулиці стало набагато менше.Девальвація «вуличного» курсу відбувається попри те, що цього разу гривня має менше причин для песимізму.

Розрив між експортом та імпортом зменшується, а міжнародні резерви зростають завдяки щедрій підтримці західних партнерів. Чому долар знову росте, як цьому протидіють у Нацбанку та чого чекати далі?Причин для паніки немає?Попри численні проблеми, які створила велика війна, економіка з кожним місяцем почувається впевненіше.

Читать на epravda.com.ua
Сайт cryptos.tv - агрегатор новостей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на новость, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

Трендовые новости

DMCA