Україна курс банк курс долара Україна

Чому зростає курс долара: НБУ пояснив причини коливань

Сейчас читают: 304
rbc.ua

Коливання курсу долара на готівковому ринку України відбуваються через оголошення мобілізації в Російській Федерації. Про це йдеться у відповіді Національного банку на запит РБК-Україна.

Готівковий валютний ринок лишається досить чутливим до змін у інформаційному середовищі. Так, поточні коливання на готівковому ринку пов'язані зокрема із психологічним чинником на тлі спроб Росії залякати Україну загальною мобілізацією.

НБУ також констатує, що ситуація на міжбанківському валютному ринку навпаки поліпшується. Зокрема, зросла пропозиція валюти з боку експортерів передусім завдяки роботі зернового коридору.

Національний банк продовжує вживати заходів, щоб зменшити різницю між готівковим і безготівковим валютним ринком. Зокрема, НБУ: Крім того, НБУ і надалі працює над збільшенням ставок за гривневими активами, щоб українці мали альтернативні інструменти для збереження власних гривневих заощаджень.

Читать на rbc.ua
Сайт cryptos.tv - агрегатор новостей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на новость, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

Трендовые новости

DMCA