Украина валюта курс банк президент бюджет Украина

НБУ оголосив про перехід на гнучкий курс гривні

Сейчас читают: 293
real-vin.com

Національний банк України впроваджує режим керованої гнучкості обмінного курсу. Про це повідомляється на сайті регулятора у понеділок, 2 жовтня.

Вказано, що новий режим буде діяти вже з завтрашнього дня – 3 жовтня. «За цього режиму офіційний курс визначатиметься на основі курсу за операціями на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком відповідно до постанови правління НБУ №18, як це відбувалося з 24 лютого 2022 року», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що тепер курс гривні зможе змінюватися в обидва боки – зростати та знижуватися, реагуючи відповідним чином на зміни в балансі попиту та пропозиції на валютному ринку.

Але НБУ обіцяє ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатися ключовим гравцем на ньому. «Національний банк значно обмежуватиме курсові коливання, не допускаючи як значного ослаблення гривні, так і суттєвого зміцнення», – наголосив регулятор.

Читать на real-vin.com
Сайт cryptos.tv - агрегатор новостей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на новость, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

Трендовые новости

DMCA